Objave, Vijesti, Zaželi|

Na prigodnoj svečanosti u petak 3. veljače 2023. godine u prostorijama općine Podbablje održana je početna konferencija treće faze projekta Zaželi – program zapošljavanja žena u Podbablju, na kojoj su predstavljene osnovne informacije, kao i očekivani ciljevi projekta.

Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci, odnosno od prosinca 2022. godine do kolovoza 2023. godine, tijekom koje je zaposleno 30 žena ciljne skupine na razdoblje od 6 mjeseci, a koje će u tom periodu skrbiti o najmanje 180 krajnjih korisnika s područja Općine Podbablje, uz isporuku mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština krajnjim korisnicima.

Vrijednost projekta je 196.190,86 eura, a financiran je od Europskog socijalnog fonda ( 85%) i državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) .

Projektne aktivnosti će rezultirati višestrukim koristima za ciljanu skupinu: smanjiti će se nezaposlenost žena i niska razina motivacije dugotrajno nezaposlenih žena za dodatnim usavršavanjem.

Svrha projekta, koji se financira nepovratnim novcem iz Europskoga socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, jest omogućiti pristup zapošljavanju žena i tržištu rada pripadnicama ranjivih skupina, posebice na slabije razvijenim područjima i područjima s većom nezaposlenosti. 

Projektom se želi osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window
Skip to content