Ribica|

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.21″]

Jučer je u prostorijama Područne škole u Mračaju predstavljen Projekt Ribica kojemu je svrha doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Realizacija istog obuhvaća i specifični cilj Poziva – unaprjeđenje usluga i/ili produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projektom “RIBICA”-Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja omogućen je rad Dječjeg vrtića do 19:00 i produženi boravak za djecu van šestosatnog programa. Rezultat provedbe projekta je prilika roditeljima u odlučivanju na zapošljavanje bez straha od dvosmjenskog rada, kao i olakšanje široj obitelji u organizaciji čuvanja djece, roditeljima se pruža mogućnost provođenja kvalitetnog vremena s djetetom. Obitelj organizira vrijeme na način da dijete u svojoj najosjetljivijoj dobi ne osjeti nedostatak vremena od strane roditelja, a s druge strane ne dolazi do problema u usklađivanju poslovnog života. Formirala se dodatna grupa za upis djece u vrtić.

Roditeljima koji nisu zaposleni pružila se mogućnost upisa djece u vrtić, a potom pronalaska posla. U poslijepodnevnu grupu upisano je 21 dijete, a uslugu produljenog boravka koristi petero djece. Zapošljavanjem logopeda ili defektologa na puno radno vrijeme, djeca će dobiti mogućnost kontinuiranog praćenja, ranog detektiranja problema te što je najbitnije besplatne stručne pomoći za koju je potrebno ići u veće gradove.

Uvodi se program ranog učenja engleskog jezika.
Program će se održavati za sve skupine djece, svaki tjedan po 30 min za svaku skupinu. Ovom aktivnošću djeca ostvaruju jednake mogućnosti kao i djeca u većim gradovima, a osobito na način jer se od malih nogu pobuđuje želja za učenjem novog te za proširivanjem znanja.
Planirana je nabava didaktike, senzomotoričke opreme i ostale opreme u vrijednosti 300.000,00 kuna, kao i radionice za postojeće i nove odgojitelje.

CILJEVI PROJEKTA

– 21 dijete uključeno u uslugu poslijepodnevnog rada dječjeg vrtića

– 5 djece uključene u uslugu produljenog boravka dječjeg vrtića
– Produljenje radnog vremena vrtića i unaprjeđenje usluga s ciljem omogućavanja ravnoteže obiteljskog i poslovnog života

– 4 odgojitelja i stručna suradnika zaposlena kroz projekt

– 10 stručnjaka i odgojitelja koji sudjeluju u osposobljavanju kroz radionice

Vrijednost projekta : 2.139.250,00 kuna
EU sufinanciranje projekta: 2.139.250,00 kuna
Razdoblje provedbe projekta: 19. studeni 2018. – 19. svibnja 2021.
Korisnik: Općina Podbablje
Partner: Dječji vrtić Ribica

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery _builder_version=”3.21″ gallery_ids=”1684,1685,1686,1683,1682,1681″ posts_number=”6″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window
Skip to content