Objave, Zaželi|

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]U petak, 12. veljače 2021. u prostorijama Općine Podbablje sukladno uputama Stožera Civilne zaštite i mjerama HZJZ održano je završno predstavljanje projekta „Zaželi – ostvari“.

Projekt ”Zaželi-ostvari” u potpunosti se financirao iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali,  a za provedbu programa osigurano je 1.794.302,00 kn.

Kroz projekt je prijavljen 41 krajnji korisnik ali samom provedbom njihov broj narastao je na više od 60.

Također,  zaposleno je 10 žena s područja Općine Podbablje koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na žene starije od 50 godina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, te su kroz projekt osposobljene kao njegovateljice što im pruža dodatnu mogućnost zapošljavanja.

Čišćenje stambenih površina, pratnja k liječniku, dostava namirnica i lijekova, razgovor i podrška, uređenje okućnice, priprema obroka kao i proslave rođendana bile su aktivnosti naših gerontodomaćica unazad dvije godine.

Unatoč epidemiji Covid 19 možemo s ponosom istaknuti kako su gerontodomaćice uložile maksimalan trud u radu, aktivnostima te poboljšanju kvalitete života više od 60 krajnjih korisnika.

Projektni tim potrudio se prijaviti fazu II projekta Zaželi i uskoro očekujemo rezultate Poziva. Srdačno se nadamo kako će se projekt nastaviti na obostranu korist zaposlenima i krajnjim korisnicima.
[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.29.2″ gallery_ids=”2506,2505,2504″ hover_enabled=”0″][/et_pb_gallery][et_pb_image _builder_version=”3.29.2″ src=”http://www.podbablje.hr/wp-content/uploads/2019/02/esf-i-lenta1-1.jpg” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window
Skip to content