U petak, 12. veljače 2021. u prostorijama Općine Podbablje sukladno uputama Stožera Civilne zaštite i mjerama HZJZ održano je završno predstavljanje projekta „Zaželi – ostvari“.

Projekt ”Zaželi-ostvari” u potpunosti se financirao iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali,  a za provedbu programa osigurano je 1.794.302,00 kn.

Kroz projekt je prijavljen 41 krajnji korisnik ali samom provedbom njihov broj narastao je na više od 60.

Također,  zaposleno je 10 žena s područja Općine Podbablje koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na žene starije od 50 godina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, te su kroz projekt osposobljene kao njegovateljice što im pruža dodatnu mogućnost zapošljavanja.

Čišćenje stambenih površina, pratnja k liječniku, dostava namirnica i lijekova, razgovor i podrška, uređenje okućnice, priprema obroka kao i proslave rođendana bile su aktivnosti naših gerontodomaćica unazad dvije godine.

Unatoč epidemiji Covid 19 možemo s ponosom istaknuti kako su gerontodomaćice uložile maksimalan trud u radu, aktivnostima te poboljšanju kvalitete života više od 60 krajnjih korisnika.

Projektni tim potrudio se prijaviti fazu II projekta Zaželi i uskoro očekujemo rezultate Poziva. Srdačno se nadamo kako će se projekt nastaviti na obostranu korist zaposlenima i krajnjim korisnicima.

Skip to content