Objave|

Općina Podbablje imala je nekoliko manjih hortikulturnih zahvata kroz 2022. godinu, a sve s ciljem povećanja standarda komulnane infrastrukture na području Općine Podbablje.

Tako je u 2022. godini kroz holtikulturna ulaganja uloženo ukupno nešto manje od 10.000,00 eura, a dobar dio tih sredstsva financiran je iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

Pri uređenju zelenih površina kraj spomenika dr. Franji Tuđmanu na Kamenmostu obnovljeno je i nadopunjeno automatsko navodnjavanje, zasađene su sadnice lovorike te je obnovljen travnjak, a u 2023. godini planira se obnavljanje rasvjetnih tijela koja su isticala sami spomenik.

Pri uređenju zelenih površina na trg sv. Križa, pored groblja sv. Luke na Kamenmostu, obnovljeno je automatsko navodnjavanje, a u 2023. godini planira se obnavljanje rasvjetnih tijela, sadnja lovorike oko spomenika i ogradnih zidova, izbjeljivanje spomenika, sanacija pločnika i postavljanje klupe i ograda.

Pri uređenju zelenih površina oko mrtvačnice sv. Ane obnovljeno je automatsko navodnjavanje, popravljeni su vodovodni šahtovi, zasađene su nove sadnice lovorike i uređen je travnjak.

U suradnji sa Hrvatskim vodama, pročišćena je zarasla površina i divlje odlagalište pored Plavog mosta na Vrljici. Nažalost, isto je brzo ponovno zaraslo te smo u ovoj godini osigurali sredstva za sadnju novih sadnica autohtonih stabala, uređenje travnjaka i postavljanje kamenih stolova za obiteljska druženja. U budućnosti se planira izgradnja vanjskog vježbališta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window
Skip to content