Nekategorizirano, Objave|

U tijeku je ishođenje lokacijske dozvole prema idejnom rješenju projektnog biroa ITER ITINERIS d.o.o. iz Splita za rekonstrukciju lokalne ceste br. 67158, od mjesta Grubine, zaseok Vukovići, do Perinuše. Predmetna cesta pod ingerencijom je Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije, a povezuje Općinu Podbablje s Gradom Imotskim i Općinom Proložac, na čijoj tromeđi se nalazi završetak spomenute prometnice.

Idejni projekt uključuje obnovu i proširenje kolničke trake, izgradnju nogostupa/šetnice i postavljanje javne rasvjete duž cijele dionice ceste.

Također, u sklopu projekta sadržana je obnova nerazvrstanih cesta Težački put i ul. Marka Marulića. Projekt predviđa obnovu i izgradnju kolničke trake, izgradnju nogostupa, postavljanje javne rasvjete te izmjenu regulacije prometa na te dvije spomenute ulice.

Projektna dokumentacija za rekonstrukciju LC67158 naručena u svibnju 2021. godine, dodatno je aneksirana za izradu projektnih rješenja na nerazvrstanim cestama u studenom 2021. godine, a idejno rješenje iz priloga nastalo je u svibnju 2022. godine. 

Nakon izrade projektnog rješenja pokrenut je postupak ishođenja lokacijske dozvole, a trenutno se čeka mišljenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš za predmetni zahvat. Ishođenje potrebnih dozvola očekujemo do kraja 2023. godine, a početak i tijek radova ovisiti će ponajviše od ŽUC-u i tijeku radova na drugim cestama pod njihovom ingerencijom, koje se nalaze u Općini Podbablje (Hršćevani – Zmijavci, čiji se početak uskoro očekuje, i Krivodol – Novak, dovršetak radova na toj prometnici koji su zaustavljeni prije 6 godina).

Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju LC67158 Općinu Podbablja platiti će nešto više od 30.000,00 eura ( uključuje izradu potrebnih geodetskih podloga, izradu idejnog rješenje, izradu glavnog projekta rekonstrukcije i izradu ostale popratne dokumentacije te ishođenje samih dozvola u ime investitora). Izradu dokumentacije sufinancirala je Splitsko-dalmatinska županija kroz Program ulaganja u projektiranje i izgradnju nogostupa za 2022. godinu u kojem je Općini Podbablje osigurano 70.000,00 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window
Skip to content