Zaželi|

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena u Podbablju“ provodi se na području Općine Podbablje i obuhvaća sve zaseoke Općine Podbablje.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te pružiti podršku i pomoć krajnjim korisnicima kako bi ih dodatno socijalno uključili.

Tijekom prvog natječaja zaposleno je 26 žena koje obilazi preko 180 krajnjih korisnika.

U sklopu projekta osigurana su sredstva za higijenske potrepštine kako bi korisnici dobili dodatnu podršku i pomoć u njihovom domu.

U veljači su žene podjelile 156 paketa s higijenskim potrepštinama.

Prvi higijenski paket sadržavao je: sredstvo za čišćenje sanitarija, spužvaste krpe, spužve za pranje posuđa, gumene rukavice, toaletni papir, gel za tuširanje, deterdžent za suđe, tekući sapun, sredstvo za čišćenje staklenih površina, univerzalno sredstvo za čišćenje, kruti sapun te vlažne maramice.

Tijekom cijelog projekta korisnici će na mjesečnoj bazi dobivati pakete različitog sadržaja sa kvalitetnim i korisnim proizvodima za njihovu osobnu higijenu te higijenu doma.

Ukupna vrijednost projekta je 1.478.200,00 kuna a bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te Europskog socijalnog fonda (85%).

Obvezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Split i Hrvatski zavod za socijalni rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window
Skip to content